Geschiedenis

Hellecatters in hart en nieren

De oorsprong van Hellecat ligt in 1978. In die tijd begon het catamaranzeilen steeds populairder te worden en groeide het aantal catzeilers flink. Het Quackstrand was ontdekt als een perfecte gelegenheid om catamarans in het water te krijgen.

Enkele bevriende catzeilers mochten hun vijf catamarans op het stukje strand voor de strandtent van toenmalige eigenaren Martin en Jannie Mulder plaatsen. Gedurende twee jaar werd vanaf deze plek met veel plezier gezeild, maar de behoefte voor een eigen plekje en meer boten kwijt te kunnen groeide.

Nu was het geluk dat naast de strandtent van Martin en Jannie Mulder nog een strandtentje lag die het eigendom was van dhr. Oldhof, die wilde stoppen met het strandtentje. Voor een destijds redelijk ferm bedrag van 35.000,- gulden kochten de vrienden in 1980 de strandtent van dhr Oldhof, waarmee de geboorte van ons huidige clubhuis en club een feit was.

Enkele namen van de personen die de club hebben helpen oprichten zijn John Moret, Ab Pols, Jan Breukel, Rob Klootwijk en Jacques de Vormer. Maar deze lijst is niet compleet, want er zijn diverse mensen die in het beginstadium hebben meegeholpen aan de oprichting.

Het clubhuis is na een eerste verbouwing in 1981 officieel geopend. In 1991 heeft een tweede grote verbouwing plaatsgevonden, waarop de club officieel is heropend door toenmalige Hellevoetsluise wethouder Jurgens. Het bordje ter herinnering hieraan is te bewonderen aan de muur van de kleedruimtes op het terras.

….