Lid worden

Wil je lid worden bij Hellecat, download dan het inschrijfformulier en stuur dit volledig ingevuld en ondertekend naar de secretaris van Hellecat, via deze link. Momenteel zijn er nog een aantal ligplaatsen vrij, des te meer reden om nu lid te worden. Een verkorte versie van wat er bij het lidmaatschap hoort vind je hieronder.

Klik hier om het formulier te downloaden

LET OP: je ontvangt via email een factuur zodra je bent ingeschreven!

Het lidmaatschap in het kort :

 • Het jeugdlidmaatschap geldt tot 21 jaar.
 • Voor een tweepersoonsboot dienen zich twee leden in te schrijven.
 • Per jaar dient u één zelfwerkzaamheid-dag in te vullen. De werkzaamheden op deze dag worden aangegeven door de technisch commissaris. Zij zullen variëren van onderhoud aan het clubgebouw, opruimwerkzaamheden en op wedstrijddagen het assisteren van de wedstrijdleiding.
 • In het seizoen moet u bardienst draaien. Dit komt neer op één zaterdag of zondag per jaar. U dient de gehele dag aanwezig te zijn. U wordt op deze dagen wegwijs gemaakt door de barbeheerder die deze dag dienst heeft.
 • De bardiensten en zelfwerkzaamheid worden voordat de boten het strand op gaan ingevuld bij de desbetreffende persoon. De data hiervoor kunnen zelf worden aangegeven mits deze nog vrij zijn.

Indien door leden zelf geen dagen worden ingedeeld, deelt het bestuur het betreffende lid in.

 • Voor het niet verrichten van een bardienst of zelfwerkzaamheid wordt aan het eind van het seizoen een boete berekend van €75.
 • De boot mag alleen het strand op als de contributie en het liggeld voor het komende seizoen is voldaan.
 • Het dragen van een zwemvest op het water is verplicht op straffe van royement van het lidmaatschap. Indien er niet direct plaats is voor uw boot op het moment dat u lid wordt, zijn de volgende bepalingen van toepassing:
 • U mag van zaterdagochtend tot zondagavond met uw boot op het strand liggen. Op zondag mogen de boten pas na 18.00 uur van het strand gereden worden. Dit wegens overlast aan andere strandgasten.
 • Als het clubgebouw open is mag u gebruik maken van de faciliteiten zoals bar en douches.
 • Per seizoen mag u 1 keer vier weken aaneengesloten als passant met uw boot op het strand liggen. Dit in overleg met het bestuur en op basis van beschikbare ruimte.
Volwassene (> 21 jaar)16 – 21 jaar< 16 jaarOpmerkingen
Contributie€ 125,-€ 60,-€ 30,-2 leden per 2p boot
Liggeld€ 180,-€ 90,-€ 90,-Per boot
Inschrijftarief€ 40,-€ 40,-€ 40,-Per boot
Afkoop zelfwerkzaamheid€ 75,-n.v.t.n.v.t.1 × per lid per jaar
Afkoop bardienst€ 75,-n.v.t.n.v.t.1 × per lid per jaar
Boete verzaken zelfwerkzaamheid of bardienst€ 75,-n.v.t.n.v.t.1 × per lid per jaar
Passantenpalatsen€ 50,- per week, leden € 30,-

Voor een uitgebreid overzicht verwijzen we u naar de Statuten en Huishoudelijk Reglement.