Geen categorie

Ronde Tiengemeten 2022 terugblik

De 2022 editie van Ronde Tiengemeten had niet mooier kunnen zijn.

Een prachtige licht afbouwende wind, zon, blauwe lucht en een paar grote wolken. Dat was de basis voor een succesvol RTG-weekend. Met 55 boten aan de start was deze editie niet de grootste van de afgelopen jaren, maar dat deed niet onder aan de glimlach waarmee de zeilers van het water kwamen.

Even vooruit naar de prijsuitreiking. Als club hebben we eerder dit jaar Rob Klootwijk al in het zonnetje gezet voor al zijn inzet voor de club en de zeilers. Toch hadden we als bestuur nog een verrassing in petto. De onthulling van het Rob Klootwijk terras. Een beter eerbetoon aan Rob konden wij niet bedenken en zijn hem nog elke dag dankbaar voor alles wat hij nog steeds doet voor de club en de zeilers!

Als bestuurslid en wedstrijdzeiler in de F18 klasse, is een event als RTG altijd eentje met een dubbele pet op. Als bestuur zijn we een aantal maanden van tevoren al bezig met alle voorbereiden. Als zeiler wil ik ochtends het liefst mijn boot optuigen en in de beste status krijgen voor een prachtige long-distance race. Want in die +/- 70km die de route is, kan er aardig wat misgaan. En juist met die twee petten op rondlopen, maakt mij als zeiler wel blij.

Als bestuurslid zijn er altijd zaken waarvan je denkt, hé dat moeten we volgend jaar anders doen. Zo moet er bijvoorbeeld op vrijdag duidelijker worden aangegeven wanneer de boten gebracht kunnen worden. Samen met onze fotograaf Laurens Morel zorgen dat ook de boten in het achterste veld op de foto komen. De uitslagen net wat sneller gereed hebben, wat meer variatie in de prijzen om niet de hele tijd dezelfde zeilers naar voren te moeten vragen.

Maar wat ging er ook een hoop goed! De lunch broodjes voor de vrijwilligers, de prachtige weerscondities, de foodtruck, perfecte wedstrijdbanen op zaterdag en zondag, de sfeer en het mooie deelnemersveld.

Als zeiler was ik blij dat dit jaar de ronde weer eens uitgevaren kon worden. De sleep edities van RTG is iedereen ondertussen wel een beetje zat. De condities van dit jaar waren ronduit subliem te noemen. Dat wij als team net niet op het podium stonden, hadden we aan niemand anders dan onszelf te danken. Misschien toch ook wel de andere teams, die waren ook gewoon net wat beter.

Dat alle teams de tocht konden uitvaren en voor het donker binnen zijn, een drankje en hapje na afloop op het terras met ondergaande zon. Zo hoort RTG te zijn. Als foto’s meer dan duizend woorden konden zeggen, dan geeft onderstaande foto de juiste samenvatting.

De 2023 editie staat gepland voor 14 oktober 2023, zet alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent.

De uitslagen van 2022 zijn hier te vinden, een terugblik op de prachtige foto’s doe je door hier te klikken.

Tot volgend jaar!

Emma, Hellecat bestuur en F18 zeiler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *